Nieuws/Binnenland
1290056
Binnenland

Kleermaker bestraft voor betasten militairen

UTRECHT - Hij hielp militairen in opleiding met hun kleding en tijdens het passen, streelde hij hun billen, geslachtsdelen, handen of vingers. Voor deze ontuchtige handelingen is de 30-jarige kleermaker donderdag veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur, waarvan 80 uur voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar. Zijn baan bij het ministerie van Defensie was de Utrechter eerder al kwijtgeraakt.

De rechtbank in Utrecht vond de man schuldig aan het betasten van zeventien militairen in opleiding. Dat gebeurde allemaal in 2015. De rechtbank vindt dat de man zijn functie heeft misbruikt en dat hij - zoals dat heet - „inbreuk heeft gemaakt op de lichamelijke integriteit” van de militairen.

De impact op de slachtoffers was echter beperkt, bleek uit de afgelegde slachtofferverklaringen. Daarom, en omdat de man nog niet eerder met justitie in aanraking is geweest, is de straf lager dan de eis van het Openbaar Ministerie. Het OM had ook nog om een voorwaardelijke celstraf van twee maanden gevraagd.