Nieuws
1290099
Nieuws

Verhalen achter het nieuws

Kim: 'Zonder haar was ik er nu niet meer geweest'

Kim Riechers (29) moet een heel peloton engeltjes op haar schouder hebben gehad. Vorige week kreeg ze op de snelweg een ongeluk waarbij haar auto ging tollen. De vrouw die naast haar reed zag het allemaal gebeuren en handelde instinctief en redde zo misschien wel Kims leven. Kim wilde deze bijzondere vrouw bedanken, maar moest haar daarvoor eerst vinden…

 

Een klapband

"Bliksemsnel keek ik naar links en naar rechts, maar kon met geen mogelijkheid uitwijken. Ik moest er wel overheen en wat er toen gebeurde voelt nog altijd als een heel slechte film. Mijn auto kreeg namelijk een klapband door de klap en begon te zwabberen. Ik liet instinctief meteen het gas los en verminderde vaart. Ik probeerde met man en macht bij te sturen, maar de auto begon rondjes te draaien."

"In paniek was ik niet. Ik bleef heel rustig en kalm. Ik weet ook nog precies welk liedje op de radio was. Uiteindelijk belandde ik honderden meters verderop in de vangrail. De kont van de auto in de vangrail, de neus van de auto haaks op de snelweg."

Alarmlichten

"Mijn auto deed niks meer; de lichten waren uitgegaan, de motor afgeslagen. Op dat moment werd ik angstig: niemand zag mij, maar ik zag wel al die lampen die op mij afkwamen. Ik weet nog dat ik dacht 'Je wordt zo te pletter gereden…' Ik hield mijn adem in. Ineens zag ik ook alarmlichten opdoemen. Dat vond ik vreemd, want hoe kon diegene mij zien? Het bleek mijn redding te zijn."

"Toen ik bezig was met inhalen, ging het mis. De bestuurster van die betreffende auto zag alles gebeuren en besloot heel rustig achter mij te gaan rijden met haar alarmlichten aan om het overige verkeer te waarschuwen. Uiteindelijk heeft ze haar auto stilgezet achter die van mij, ook half op de snelweg. Als ze dat niet had gedaan, had het heel anders kunnen aflopen. Dan was ik er nu misschien wel niet meer geweest."

Lezen hoe Kim haar reddende engel via social media vond? Dat kan hier!