Nieuws/Binnenland
1290135
Binnenland

Toch geen kat in Glazen Huis

HILVERSUM - De twee 3FM dj’s die zich eind december voor de benefietactie Serious Request laten opsluiten in het Glazen Huis, krijgen daar toch geen gezelschap van een kat. 3FM maakte donderdag bekend dat deze asielkat inmiddels een „fijn huis” heeft gevonden in Apeldoorn.

Bij Serious Request maken de dj’s Domien Verschuuren en Frank van der Lende zes dagen radio en tv zonder dat ze eten. Met de actie wordt aandacht gevraagd voor kinderen die sterven aan longontsteking. Het plan om de dj’s dit keer gezelschap te geven van een kat, die als enige in het Glazen Huis wel zou mogen eten, zorgde voor veel ophef op sociale media. Sneu, was te lezen op Twitter. „Alsjeblieft, laat de poes thuis” en: „Zijn ze bij 3FM niet helemaal goed. Dat beest in een wildvreemde omgeving zetten met herrie en drukte?”

Door alle commotie wisten veel mensen dat voor dit dier een huis werd gezocht en hebben zich veel gezinnen gemeld, aldus 3FM. Een betere oplossing dan dat is er niet, stelt de zegsvrouw. De kat komt uit een asiel uit de omgeving van Breda en zou ook in het Glazen Huis worden opgesloten om aandacht te vragen voor de vele dieren die in een asiel zitten.

De Dierenbescherming is blij met deze ontwikkeling en ook blij voor de kat. De organisatie had afgeraden een levend dier mee te nemen in het Glazen Huis. De drukte zou te stressvol kunnen zijn voor het beestje.

Serious Request is op meerdere vlakken anders dan voorgaande jaren. Zo zitten in het huis twee in plaats van drie dj’s en gaan hun 3FM-collega’s meer dan ooit het land in om te helpen bij het inzamelen van geld. Ze doen hiervan ook uitgebreid verslag op radio, tv en internet.