Nieuws/Binnenland
1290417
Binnenland

Geen vervolging na dood voetballer Almelo

ALMELO - Een 23-jarige man uit Almelo wordt onder voorwaarden niet vervolgd voor de dood van zijn 22-jarige teamgenoot bij voetbalclub Oranje Nassau in Almelo. Dat heeft het Openbaar Ministerie woensdag laten weten. De amateurvoetballer overleed afgelopen zomer nadat hij een klap had gekregen van de man.

Het staat formeel niet vast of de uitgedeelde klap ook de doodsoorzaak was. „Er is dus sprake van een bewijsbare mishandeling, maar de officier van justitie heeft besloten dat, gelet op alle omstandigheden, de man niet voor de rechter hoeft te verschijnen”, meldt het OM.

De 22-jarige Almeloër overleed in het ziekenhuis nadat hij onwel was geworden bij de kantine. Hij had kort daarvoor een klap gekregen van zijn plaatsgenoot. Volgens het OM is er echter geen causaal verband vast te stellen tussen de klap en het overlijden.

De zaak is geseponeerd onder de voorwaarde dat de man niet meer met politie of justitie in aanraking komt. „Doet hij dat toch, dan kan deze mishandeling meegenomen worden bij een eventuele volgende strafzaak.”