Nieuws
1290697
Nieuws

Brexit slankt Britse miljonairs af

Het aantal Britse miljonairs is sinds het Brexit-referendum met 15% afgenomen. De overgebleven rijken boettenook fors in op hun inkomsten.

Dat blijkt uit onderzoek van de Zwitserse zakenbank UBS naar de consequenties van het vertrek van de Britten uit de Europese Unie.

In totaal daalden de totale inkomsten, van loon tot vermogen, van alle Britse huishoudens met $1,5 biljoen, 10% in totaal, claimt UBS.

Onzekerheid

De Zwitserse zakenbank, de tweede in het land met veel vermogende families als klanten, windt er geen doekjes om. De terugval is een "direct gevolg" van de Brexit. Het vooruitzicht voor de Britten is bovendien ,,zeer onzeker, voor de economie en de huishoudens". Sinds het referendum is het pond tegen de euro met 15% gedaald.

In dezelfde periode dat de Britten financieel terrein verloren, namen de inkomsten van de Japanners juist drastisch toe: 19% stijging over het afgelopen jaar. Dat zat vooral in de toegenomen waarde van de yen tegenover de dollar. Japan telt daardoor nu 596.000 miljonairs extra.

Welvaartsstijging

De wereldwijde welvaart ging in dezelfde periode met 1,4% omhoog, naar $256 miljard, becijferde UBS. In het jaar 2021 zou dat volgens UBS naar een waarde van $334 miljard kunnen gaan.

Vanavond gratis seminar met tips voor je spaargeld op DFT.nl