Nieuws/Binnenland
1291162
Binnenland

Familie weggelopen meisjes vraagt om rust

BERGEN OP ZOOM - De families van Sam Bruijs en Femke Lucas zijn blij dat de meisjes na een dagenlange vermissing gezond zijn gevonden in Portugal maar vragen na de uitgebreide aandacht van de media nu om rust. „We hebben de afgelopen dagen in grote onzekerheid geleefd. We zijn dan ook enorm opgelucht en blij dat Femke en Sam weer terecht zijn. We kunnen niet wachten om ze in onze armen te sluiten”, laten de families weten in een verklaring.

De families bedanken de media voor de aandacht. „Wat begon met een bericht op Facebook heeft geleid tot nationale en internationale aandacht. We zijn er van overtuigd dat deze aandacht heeft bijgedragen aan het vinden van de meisjes.”

De twee zestienjarige meisjes komen volgens de verklaring op korte termijn naar Nederland. „De familie heeft nu behoefte aan rust.”

De vriendinnen stapten dinsdag in Eindhoven op het vliegtuig naar Spanje. Ze hadden niemand ingelicht over hun reisplannen en hun mobiele telefoons en laptops thuis gelaten. De tieners werden zaterdag na een tip teruggevonden in de Portugese kustplaats Albufeira. Een 34-jarige Nederlandse man die in Albufeira verblijft en die in hun gezelschap was, werd aangehouden.

De families gaan niet verder in op de arrestatie. „Politie en justitie zitten bovenop deze zaak”, aldus hun verklaring.