Nieuws/Binnenland
1291181
Binnenland

Familie vermiste Femke en Sam (16) voor raadsels

Vermiste meisjes gevonden in Albufeira

Femkje en Sam (16)

Femkje en Sam (16)

ALBUFEIRA - De vermiste Femke Lucas en Sam Bruijs uit Bergen op Zoom zijn zaterdagmiddag rond 16.00 uur gevonden in het Portugese Albufeira. De twee meisjes zijn in goede gezondheid aangetroffen.

Femkje en Sam (16)

Femkje en Sam (16)

Vrijdagnacht kwam bij de politie een tip binnen van een getuige die de twee meisjes in die plaats had gezien. Er is vervolgens contact gelegd met de Portugese en Spaanse politie. Nadat zij waren bijgepraat, hebben zij actief naar de meisjes gezocht en hen gevonden. De politie heeft het onderzoek nog niet afgesloten. De agenten die met de zaak bezig zijn gaan de meisjes nog horen. Dat zal bij terugkomst gaan gebeuren.

Femke en Sam werden sinds dinsdag vermist. De familie van de meisjes dacht eerder dat de zestienjarige scholieren in Marbella verbleven. De Nederlandse politie bevestigde dat vermoeden, maar hield ook nog rekening met twee andere scenario’s.

Naar Málaga gevlogen

De meisjes zijn dinsdag naar Málaga gevlogen. Ze zijn zowel op vliegveld Eindhoven Airport als het vliegveld in Spanje gefilmd. ,,Daar zijn ze gezien en daar hebben ze ook met zijn tweeën in een hotel geslapen’’, zegt Angelica van der Heijden, die namens de familie het woord voert.

De vriendinnen hadden sinds hun vertrek niets meer van zich laten horen. Ze lieten hun telefoons thuis, hadden geen koffer mee en hadden niemand verteld over hun reisplannen.

Oproep

De vaders van Femke en Sam reisden deze week ook naar de Spaanse stad om ze te zoeken, maar tevergeefs. Ze gaven een interview aan de tv-zender Canal Sur. Tijdens de uitzending deden ze een emotionele oproep. „We weten wat jullie gedaan hebben, maar we vergeven jullie. Kom terug.”