Nieuws/Binnenland
1291193927
Binnenland

Medewerker supermarkt Eindhoven met hakmes toegetakeld op eerste werkdag

Het slagersmes en de naar de grond gewerkte verdachte.

Het slagersmes en de naar de grond gewerkte verdachte.

EINDHOVEN - Een supermarktmedewerker is vrijdagavond flink toegetakeld na een mislukte overval in Eindhoven. Het slachtoffer liep een grote snee in zijn hoofd op nadat de gemaskerde man op hem inhakte met een slagersmes.

Het slagersmes en de naar de grond gewerkte verdachte.

Het slagersmes en de naar de grond gewerkte verdachte.

Volgens Omroep Brabant was het slachtoffer, een 16-jarige jongen, die dag voor het eerst aan het werk in de supermarkt.

Twee overvallers drongen omstreeks 21.00 uur de Turkse Yasar Supermarkt XL in Eindhoven binnen. Op dat moment had de zaak de deuren al een halfuurtje gesloten. Zes tot acht medewerkers waren binnen nog wat aan het opruimen, zo meldt Het Eindhovens Dagblad. Eén van die medewerkers drukte snel op de alarmknop toen de overvallers in de zaak stonden.

Mobieltje blijkt hakmes

Hierop probeerden de gemaskerde mannen te vluchten, maar een aantal medewerkers van de winkel besloot hen niet zomaar te laten ontkomen. Zij gingen achter één overvaller aan. Het kwam uiteindelijk tot een confrontatie waarbij één van de medewerkers gewond raakte aan zijn hoofd. „Hij had niet gezien dat het een hakmes was, hij dacht dat de dader een mobieltje in zijn hand had”, zegt een vrouwelijke collega van het slachtoffer tegen de regionale krant.

De overvaller werd uiteindelijk alsnog overmeesterd door collega’s van de aangevallen persoon. Hij raakte lichtgewond toen hij in de voortuin van een rijtjeshuis tegen de grond werd gewerkt en is vervolgens door de politie in de boeien geslagen. Het blijkt te gaan om een jongen van 16 jaar oud. Zaterdagmorgen is een tweede persoon, een jongen van 17 jaar oud, aangehouden.

Zowel de eerste opgepakte dader als het slachtoffer zijn naar het ziekenhuis vervoerd met letsel.