Nieuws/Binnenland
1291197
Binnenland

Tranen van opluchting na opduiken Femke en Sam

Sam Bruijs

Sam Bruijs

Amsterdam/Marbella - Er is enorme opluchting bij de familie nu de sinds dinsdag vermiste meisjes Femke Lucas en Sam Bruijs weer terecht zijn. Na een tip zijn ze vrijdagmiddag gevonden in het Portugese vakantieoord Albufeira.

Sam Bruijs

Sam Bruijs

„De opluchting is enorm”, laat een woordvoerder van de families weten. Vooral ook omdat Femke en Sam klaarblijkelijk in goede gezondheid zijn aangetroffen.

Hoe de meiden uiteindelijk van de Zuid-Spaanse stad Málaga in Portugal zijn beland en wat ze daar precies deden, kon de zegsvrouw van de familie gisteravond nog niet zeggen. Dat moet volgens haar allemaal nog worden uitgezocht.

Beide vaders van de meisjes waren tot gistermiddag bezig om de Spaanse politie te helpen met de zoektocht. Eén vader is gisteravond spoorslags van de Zuid-Spaanse kust naar Albufeira vertrokken om Femke en Sam op te halen. De andere vader is naar Nederland terug gereisd.

De in Nederland achtergebleven moeders kregen het nieuws te horen op het politiebureau. „Ze vielen elkaar in de armen. Er werd gelachen en gehuild”, aldus een familielid gisteravond voor de camera’s van de NOS.

Lees het hele verhaal: ’Het was intens’ (Premium)