Nieuws/Binnenland

Zoekactie vermiste kickbokser levert niks op

Marc De Bonte op archiefbeeld

Marc De Bonte op archiefbeeld

Hollandse Hoogte

EINDHOVEN - Een zoekactie van de politie bij een gemaal in Best naar de vermiste Belgische kickbokser Marc de Bonte heeft niks opgeleverd. Een geopend luik van het gemaal dicht bij de plek waar de auto van de 26-jarige man bijna twee weken geleden werd gevonden, was voor de politie vrijdag reden om daar te gaan zoeken. Zaterdagochtend werd de zoekactie zonder resultaat beëindigd, liet een woordvoerder weten.

Marc De Bonte op archiefbeeld

Marc De Bonte op archiefbeeld

Hollandse Hoogte

De Bonte verdween twee weken geleden. Hij was op een feestje van zijn sportschool in Bladel en vertrok toen naar een vriend in Turnhout. Vanuit daar stuurde hij een bericht aan zijn vriendin in Best dat hij op weg was naar haar. Hij kwam nooit aan. Zijn auto werd leeg teruggevonden in de buurt van het Wilhelminakanaal in Best.

Vanwege de zorgen over de vermissing en de volstrekte onduidelijkheid heeft de politie een rechercheteam met vijftien mensen op de zaak gezet. Tv-programma Opsporing Verzocht besteedde aandacht aan de zaak. De politie laat weten dat een oproep op Facebook veel reacties oplevert en dat die informatie wordt onderzocht.