Nieuws/Binnenland
1292056
Binnenland

Twitterverbod in rechtbank

ZUTPHEN - Belangstellenden in de rechtbank Zutphen, waar woensdag de zaak rond de Ermelose chaletmoord wordt voortgezet, is een twitterverbod opgelegd.

De rechtbank heeft hiertoe besloten om te voorkomen dat getuigen en verdachten die nog gehoord moeten worden, hun verklaringen zouden kunnen afstemmen op de eerdere getuigenissen. De rechtbank heeft twee weken voor het proces uitgetrokken.

De rechtszaak rond de chaletmoord, waarbij de Amersfoortse zakenman Ton Kuijf (58) in 2014 op beestachtige wijze om het leven werd gebracht, beleeft vandaag haar tweede dag. De man is volgens het forensisch instituut met een mes en een hakbijl om het leven gebracht, waarna zijn lichaam in een tapijt is gewikkeld en werd achtergelaten in het chalet dat vervolgens in brand is gestoken.

Afgelopen maandag werd al duidelijk dat de slachtpartij in het vakantiehuisje inzet is van een juridisch steekspel tussen hoofdverdachte Janet S. (31) en medeverdachte Youri B. De twee wijzen elkaar aan als dader van de bloedige moord in het vakantiehuisje in Ermelo, maar vandaag beriep Yourie zich - evenals medeverdachte Joyce S. - op zijn verschoningsrecht en ging niet of nauwelijks in op vragen van de rechtbank.

Lees ook:

Gruwelijke details chaletmoord

Janet S. heeft schijn tegen