Nieuws/Binnenland
1292144576
Binnenland

Gelderland en Overijssel sluiten helft cellencomplexen

Het politiebureau in Deventer

Het politiebureau in Deventer

APELDOORN - Gelderland en Overijssel sluiten vijf van de negen cellencomplexen, omdat het afgelopen jaar de helft van de cellen meestal leegstond. De capaciteit die nodig is om negen cellencomplexen in bedrijf te houden was te groot, meldt de politie maandag, en zou te veel ten koste gaan van ander politiewerk.

Het politiebureau in Deventer

Het politiebureau in Deventer

De afgelopen maanden is overleg gevoerd tussen politie, Openbaar Ministerie en betrokken burgemeesters om tot het besluit te komen. Een voorname zorg was dat met minder complexen agenten te lang onderweg zouden zijn met arrestanten. Om dat te ondervangen is een aantal maatregelen genomen. De politie zal bij vervoer „op relevante momenten” ondersteuning krijgen, lichte zaken worden op lokale politiebureaus afgehandeld en in voorkomende gevallen kan de politie met arrestanten uitwijken naar Houten en Den Bosch, om de reisafstand te beperken.

De cellencomplexen in Deventer, Doetinchem, Ede en Tiel zullen gesloten worden. Arnhem en Nijmegen worden in de toekomst samengevoegd in een nieuw te bouwen pand in Elst.