Nieuws/Binnenland
1292345823
Binnenland

Bouwvakker bedolven onder boormachine Kerkrade

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

KERKRADE - Een bouwvakker is dinsdagmiddag gewond geraakt tijdens werkzaamheden aan de verzakking in de Franciscanerstraat in Kerkrade. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

De man werd geraakt door een boormachine die door een stellage heen zakte. Volgens een woordvoerster van de brandweer is het ongeval niet veroorzaakt door verdere verzakking van de grond. Getuigen van het ongeval betwisten dat. Volgens hen zakte de grond wel verder in waardoor het gevaarte op rupsbanden de man raakte. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.

Het bedrijf boort in de eeuwenoude mijnschacht onder het gat, dat donderdag plotseling ontstond, om die te saneren. Dat houdt in dat er beton in gespoten wordt om het gat stabiel te maken, zodat het niet verder verzakt.

Knal

Omwonenden maken zich intussen grote zorgen. Een van hen zei een harde knal gehoord te hebben en toen zag dat de boormachine omlaag was gezakt. „Ik ben heel bang dat het nog veel meer gaat inzakken”, zei hij.

Een buurman zag dat de machine een stellage opreed boven het gat en vervolgens begon te wankelen, waarna de hele constructie het begaf. „Een man viel in het gat en werd door de machine geraakt. We wonen hier al 35 jaar. Maar nu voel ik me niet meer veilig. Dit is een nachtmerrie.”

Onderzoek

Wethouder Leo Jongen zei dat de stellage waarop de kraan reed, niet stevig genoeg was, met als gevolg dat de kraan is verzakt. „De aannemer moet de regels in acht nemen”, zei hij. „Daarom heeft de gemeente de Arbeidsinspectie ingeschakeld.” Hij zei verder dat het werk aan het gat door het ongeval enige vertraging kan oplopen.

Heeft u tips? App naar onze whatsapp tiplijn. Zet ons nummer in je telefoon: +31 613650952