Nieuws/Binnenland
1292615
Binnenland

Rutte belt met Donald Trump

Donald Trump

Donald Trump

DEN HAAG - Minister-president Mark Rutte heeft met Donald Trump gebeld om de aankomende president van de Verenigde Staten te feliciteren met zijn verkiezingszege. De premier schrijft op zijn facebookpagina dat hij en Trump het belang hebben onderstreept van een blijvende nauwe samenwerking tussen ons land en de VS.

Donald Trump

Donald Trump

Rutte schrijft dat de twee landen sterke historische, culturele en economische banden hebben. Volgens hem leveren die nauwe transatlantische banden beide landen veel banen op. Verder is het volgens Rutte noodzakelijk om problemen gezamenlijk aan te pakken. ,,Ik zie ernaar uit om de komende periode samen met Donald Trump verder te werken aan een veilige en welvarende wereld en een sterke relatie tussen de VS en de EU.''

In Brussel is niet iedereen even gerust op het toekomstige presidentschap van Trump. De Europese ministers van Buitenlandse Zaken kwamen zondag in Brussel bijeen om tijdens een diner te praten over de gebeurtenissen in de VS. De Britse minister Boris Johnson liet verstek gaan. Londen noemde de bijeenkomst 'overdreven'.