Nieuws/Binnenland
1292651
Binnenland

Veel arrestaties bij landelijke drugsactie

BREDA - Bij een actie tegen drugscriminaliteit in Zuid-Nederland zijn maandag vijftien arrestaties verricht. Bij invallen op dertig plekken werden bovendien wapens, contante geldbedragen, drugs en chemicaliën aangetroffen.

Zo’n driehonderd mensen van politie, Openbaar Ministerie, FIOD en rechters-commissarissen werkten mee aan de actie die voor een deel een vervolg is op de grote operatie Trefpunt, in april van dit jaar. Destijds werden al 56 drugsverdachten aangehouden.

Het zwaartepunt van de actie lag maandag in Limburg. In Tegelen vond de politie op één adres bijvoorbeeld bankbiljetten met een totale waarde van 200.000 euro. In de Limburgse plaats stuitte de politie verder op enkele kilo's MDMA, hennep en amfetamine. In een loods in Neer werd materiaal voor de productie van synthetische drugs gevonden.

In de Brabantse plaatsen Valkenswaard, Sprundel, Sint Willebrord, Oisterwijk en Tilburg werden verdachten aangehouden. Maar ook in het Gelderse Aalst en in Amsterdam waren er arrestaties.

Operatie Trefpunt concentreerde zich op één ontmoetingsplek in Best waar drugscriminelen uit het zuiden regelmatig bijeenkwamen. Deze plek werd geobserveerd en afgeluisterd en dat leverde de politie een berg informatie op. In augustus werden de eerste verdachten al veroordeeld voor drugs- en vuurwapenbezit.