Nieuws/Binnenland
1292658
Binnenland

Vermoorde zakenman ’werd afgeperst’

ZUTPHEN - De zakenman die in maart 2014 dood in een brandend chalet in Ermelo werd aangetroffen, werd afgeperst. Dat zei hoofdverdachte Janet S. maandag in de rechtbank in Zutphen.

De rechtbank trekt acht zittingsdagen uit voor de zaak die de ’Ermelose chaletmoord’ is gaan heten. Het ontzielde lichaam van zakenman Ton Kuijf werd op 14 maart 2014 door de brandweer in het brandende chalet gevonden. Het met tape en kabelbinders geknevelde lichaam was gewikkeld in plastic. De man bleek met een bijl en mogelijk een mes om het leven gebracht.

De 31-jarige Janet S. uit Kampen zit al 2,5 jaar vast op verdenking van moord. Ze kende de zakenman via een website voor seksafspraken. Medeverdachte Joyce N. wilde hem afpersen met een seksfilmpje, zei S. Uit het dossier blijken meerdere pogingen tot afpersingen van mannen met wie Joyce, soms samen met Janet, seks hadden gehad. Janet ontkende alle verhalen.

De hoofdverdachte bekende betrokken te zijn bij het wegmaken van het lijk, maar zegt de man niet te hebben gedood. De moordenaar is medeverdachte Youri B. uit Bergen op Zoom, zei ze. Ze trof hem met bebloed gezicht in haar Ermelose chalet. In de slaapkamer lag het ontzielde lichaam van de zakenman.

Onder meer op de beha van Janet zijn bloedspatten van het slachtoffer gevonden. De hoofdverdachte bekende haar rol in het wegmaken van het lijk en de auto van de zakenman en de brandstichting van de chalet. S. is eerder voor een moord in Den Haag veroordeeld.

Donderdag wordt de strafeis van het OM tegen haar bekend. In de moordzaak staan vier verdachten terecht.

Lees ook: Knappe Janet S. heeft schijn tegen