Nieuws/Binnenland
1292681
Binnenland

Man neergestoken door ex-man vriendin

Schok na gruwelijke steekpartij in Bijlmer

AMSTERDAM - In de Amsterdamse wijk Bijlmer is geschokt gereageerd op de brute steekpartij vanochtend vlak bij een basisschool. Een man die twee kinderen naar school bracht, werd door de 39-jarige ex van zijn vriendin neergestoken.

Juliette Kranenburg zag het slachtoffer vanochtend hevig bloedend op de stoep liggen. ,,Hij was nog aanspreekbaar en vroeg of ik zijn jas wilde uittrekken. Hij wilde wat drinken en zat onder het bloed.” Het slachtoffer was gewond aan zijn nek, oog en hoofd, vertelt ze. ,,Er stroomde veel bloed uit”, zegt Kranenburg aangeslagen.

Buurvrouw Angela Boonman ontfermde zich over de twee kinderen, die door het slachtoffer naar school werden gebracht. ,,De moeder was na de steekpartij gevlucht voor haar leven”, vertelt Angela. ,,Haar mobieltje lag nog op straat. Ik heb de kinderen opgevangen. Het meisje was aan het huilen. Ik heb hen drinken gegeven en een tekenfilm opgezet. De kinderen zijn later door de politie opgehaald.” ,,Het was heel erg om te zien”, zegt Juliette. Ze kent het slachtoffer. ,,Steven verdient dit niet”, zegt ze. ,,Het is een rustige man. Snap echt niet dat iemand zoiets doet, terwijl er kinderen bij zijn.”

Basisschool de Samenspel heeft hulp ingeschakeld voor kinderen die de steekpartij hebben gezien, maar wil verder niet reageren. De politie is op zoek naar de dader, een 39-jarige donkere man, die op het moment van de steekpartij een gele doek voor zijn mond droeg. Er is een bericht via Burgernet verspreid.