Nieuws
1292698
Nieuws

Samsung trekt knip voor audiospecialist

SEOUL (AFN) - Techreus Samsung neemt de Amerikaanse specialist in audiosystemen voor onder meer de auto Harman International over. Het Zuid-Koreaanse concern is bereid 8 miljard dollar voor het bedrijf te betalen, zo werd maandag bekendgemaakt. De deal wordt naar verwachting medio volgend jaar afgerond.

's Werelds grootse smartphonefabrikant wil met de overname van Harman grote stappen zetten op het gebied van audiosystemen en internettoepassingen in auto's. Harman haalt circa 65 procent van zijn omzet, die vorig jaar uitkwam op 7 miljard dollar, uit apparatuur voor auto's. Verder is het bedrijf een belangrijke maker van koptelefoons en hifi-apparatuur.

Harman, ontstaan in de jaren vijftig van de vorige eeuw en opgericht door Sidney Harman en Bernard Kardon, is onder meer eigenaar van de merken Infinity en JBL. Vorig jaar kocht het bovendien de auto-audiodivisie van het beroemde merk Bang & Olufsen.

Samsung liep tot nu toe achter op partijen als Apple en Google op het gebied van audiosystemen in auto's. Apple is op de markt bekend met Apple CarPlay, terwijl Google Android Auto heeft. Daarnaast nam Apple enige jaren terug koptelefoonfabrikant Beats Electronics over.