Nieuws/Binnenland
1292701
Binnenland

Slachtoffer bekend bij politie, maar niet voor zware vergrijpen

Dode Amsterdammer is Naoufal Mohammadi (18)

AMSTERDAM - Het dodelijke slachtoffer van de schietpartij in Amsterdam vrijdagavond, is de 18-jarige Naoufal Mohammadi. Hij was een vaste klant van de shishalounge aan de Ten Katestraat, waar hij aan zijn verwondingen bezweek. Ook was hij bekend bij de politie, maar niet voor zware vergrijpen.

Over het leven van het jonge slachtoffer is nog niet veel bekend, maar vrienden rouwen op social media berichten om zijn dood, meldt het Parool maandag. De schietpartij was een gevolg van een uit de hand gelopen ruzie op straat. Er zou meermaals zijn geschoten.

De twee mannen die lichtgewond zijn geraakt bij de schietpartij voor waterpijpcafé Obba, zijn de 24-jarige eigenaar van de lounge en zijn 22-jarige broer. Ook beide gewonden zijn volgens Het Parool bekend bij de politie, maar niet voor zware vergrijpen.

Er is nog niet veel bekend over de aanleiding van de ruzie. De verdachte die vrijdagavond kort na de schietpartij was aangehouden, is weer vrijgelaten. Zijn rol in het schietincident wordt ook nog onderzocht. Volgens de politie lijkt het niet om een afrekening te gaan.

De politie in Amsterdam is dan ook nog altijd naarstig op zoek naar getuigen van de fatale schietpartij. Er zijn nog geen tips binnengekomen, meldde de politie zondag.