Nieuws/Binnenland
1292712
Binnenland

Bitterballenmotie GroenLinks verpletterd

BELLINGWEDDE - De voorzitter van de GroenLinks-fractie in Bellingwedde heeft met lede ogen moeten aanzien hoe haar bitterbalmotie met harde hand van tafel is geveegd door de gemeenteraad. Marja Bos wil af van het schaaltje bittergarnituur dat sinds jaar en dag wordt geserveerd als de gemeenteraad na vergaderingen nog even nazit.

„Binnenkort komen we met een sportvisie waarin wordt gewezen op het belang van bewegen en gezonde voeding in sportkantines. Dan zou het goed zijn als wij het goede voorbeeld geven en minder vette hapjes laten komen”, laat Bos weten in het Dagblad van het Noorden. Volgens Bos zijn caloriearme snacks ook ’gezellig’.

Om haar plan te verwezenlijken, diende ze tijdens de laatste gemeenteraadsvergadering een motie in waarin stond dat bitterballen en andere snacks voortaan het veld moesten ruimen. Opmerkelijk, want de fractievoorzitter gaat zelf altijd linea recta naar huis na een raadsvergadering. „Omdat ik de dag erna vroeg op moet. Maar ik loop wel altijd even langs om iedereen te groeten.”

Borreltje erbij

De motie bleek kansloos. Hoewel hij werd gesteund door twee SP’ers, wezen alle andere politici hem af. CDA’er Flip Klatter stelde dat een bitterballetje op zijn tijd moet kunnen. Pieter Dinkla van de VVD zag ook niets in het plan van Bos. Hij maakte direct van de gelegenheid gebruik om te pleiten voor een herinvoering van het borreltje bij de bitterbal.

Het was overigens de tweede keer dat Bos een balletje opgooide om de snacks te verbieden. „Enkele jaren geleden diende ik hem (de motie, red.) ook al in. En ook toen ging hij van tafel.” 'Kom, laten we ter afsluiting zo even lekker op een rabarberstengel gaan knagen' pic.twitter.com/1B39aM5OEm— Driekus Vierkant (@driekusvierkant) November 14, 2016