Nieuws/Binnenland
1292722
Binnenland

Leraar Spaans niet te stoppen

Meesteroplichter krijgt drie jaar cel

BREDA - De 45-jarige meesteroplichter Sunny van L. uit Moergestel is door de Bredase rechtbank veroordeeld tot drie jaar cel voor het op grote schaal oplichten van bedrijven. De officier van justitie had vier jaar geëist.

Van L. is al jaren verwikkeld in een kat- en muisspel met Justitie. Samen met zijn 43-jarige vrouw Simone van der W. zou hij via verschillende bedrijfjes tussen 2007 en 2011 anderen bedrijven voor miljoenen hebben opgelicht. Hij overtuigde ze door valse betalingsopdrachten te tonen.

Volgens de rechtbank heeft de man door zijn handelen afbreuk gedaan aan het vertrouwen binnen het handelsverkeer en mogelijk bedrijven in financiële moeilijkheden gebracht.

Zo bestelde hij voor 250.000 euro aan bonbons en voor een half miljoen euro aan drogisterijproducten die hij niet betaalde. Zijn valse bedrijfsnamen en vennootschappen waren onder andere El Toro, Primo Passo en Van Lokven Holding. Hij was leraar Spaans.

Sunny van L. kwam vaak voorbij in de tv-programma’s Opsporing Verzocht, Opgelicht en Undercover in Nederland. Een gedupeerd bedrijf liet onlangs al voor vijf miljoen euro beslag leggen op het huis van het stel in Moergestel.

Het proces tegen Van L. heeft lang geduurd omdat hij telkens flauwviel bij eerdere rechtszittingen. Hij zou een soort van epilepsie hebben.

Nadat hij in 2011 was vrijgelaten in afwachting van zijn rechtszaak ging hij gewoon door met oplichten. Hij moet hiervoor binnenkort weer voor de rechter verschijnen.