Nieuws/Opmerkelijk
1292732
Opmerkelijk

Hayao Miyazaki (Studio Ghibli) maakt nieuwe film

Regisseur Hayao Miyazaki

Regisseur Hayao Miyazaki

Regisseur Hayao Miyazaki (75), oprichter van de vooraanstaande Japanse studio Ghibli, komt even terug van pensioen om een nieuwe film te maken.

Regisseur Hayao Miyazaki

Regisseur Hayao Miyazaki

Dit maakte de Oscarwinnaar (bekend van onder andere My Neighbor Totoro, Princess Mononoke, Spirited Away en Howl’s Moving Castle) bekend tijdens een speciale uitzending van de Japanse zender NHK. De film, genaamd Kemushi No Boro - ofwel Boro de Rups, was in eerste instantie bedoeld als een korte film die exclusief in het Ghibli Museum in Tokio zou worden vertoond. Miyazaki besloot echter een volledige film aan de rups te wijden.

Miyazaki verwacht de originele korte film binnen een jaar te voltooien en de volledige versie binnen vier jaar - precies op tijd voor de Olympische Spelen in Tokyo.

Pensioen

In september 2013 kondigde Miyazaki aan dat hij met pensioen ging, nadat hier al maanden over gespeculeerd werd. Een jaar later liet hij zijn fans weten dat hij graag computeranimatie wilde proberen en dat hij werkte aan een 10-minuten durende film, die het verhaal van Boro volgt. Miyazaki had dit verhaal al 20 jaar gepland staan, vertelde hij de NHK.