Nieuws/Binnenland
1292759
Binnenland

Bandai Namco brengt Nederlandse mobiele game uit

Bandai Namco viert het 35-jarige jubileum van arcade-klassieker Galaga met de nieuwe mobile game Galaga Wars, ontwikkeld door de Haagse ontwikkelaar Paladin Studios. De survival shooter is nu gratis te downloaden voor iOS en Android.

“We zijn vereerd dat we aan zo’n fantastische IP mochten werken met BANDAI NAMCO. Galaga is een iconische game, en het Paladin-team heeft een topprestatie geleverd bij het herontwerpen van deze klassieker voor de 21e eeuw”, zegt Derk de Geus, CEO van Paladin Studios. “We zijn trouw gebleven aan de game van 35 jaar geleden en hebben zelfs met de originele design-documenten gewerkt. En toch is de nieuwe Galaga Wars een unieke game met een aantal heel interessante innovaties.”

Chanh LY, producer bij Bandai Namco heeft een speciale band met de klassieker. “Ik speelde de originele Galaga in een arcadehal toen ik 10 was. Het was voor mij als een droom die uitkwam om Galaga Wars voor een nieuwe generatie gamers te mogen maken, vooral tijdens Galaga’s 35-jarige jubileum. Het was een gave uitdaging om de elementen die het spel zo uniek maken te behouden, maar ook coole nieuwe ideeën toe te voegen.”