Nieuws/Binnenland
1292770
Binnenland

Woning beschoten in Amsterdam

Amsterdam - Een woning boven een coffeeshop in de Sarphatistraat in Amsterdam is vannacht beschoten. Er werden meerdere kogels op de woning afgevuurd. Twee daarvan raakte de ruiten van het huis dat zich boven coffeeshop The Power bevindt.

Dat gebeurde rond 03.45 uur in de nacht van zondag op maandag. De bewoners waren thuis, maar volgens de politie blijven zij ongedeerd. Er is nog gezocht naar de schutter, maar die is niet gevonden. Coffeeshop The Power is dit jaar al twee keer eerder beschoten. De eerste keer op 16 februari. De shop moest toen drie maanden de deuren sluiten. Eind mei, een week nadat de zaak weer opende, werd shop opnieuw beschoten. De coffeeshop is sindsdien dicht. De politie onderzoekt of er verband is tussen het schietincident en eerdere beschietingen, maar heeft hier nog geen aanwijzing voor gevonden.

Het afgelopen jaar zijn in Amsterdam vaker coffeeshops beschoten. Vooral de afgelopen twee maanden is het raak.

Amsterdam liet onlangs weten het beleid rondom de sluiting van coffeeshops aan te passen. Voorheen werd een coffeeshop direct voor onbepaalde tijd gesloten als deze werd beschoten, maar eigenaars die een reeks maatregelen treffen en informatie delen met de politie worden tijdelijk ontzien. De hoop is dat met het aangepaste beleid een einde kan worden gemaakt aan de reeks beschietingen van coffeeshops.

Eerder werden Vondel (25 oktober) en Blue Lagoon (19 oktober), beide aan de Overtoom, beschoten. Daarvoor waren Coffeeshops Roxy (23 oktober 2015), De Kroon (24 januari 2016), The Power (16 februari en 31 mei 2016), DNA (4 mei en 7 september 2016) en de Green Place (27 september 2016) al aan de beurt.