Nieuws/Buitenland
1292895
Buitenland

Farage ontmoet Trump

NEW YORK - De Britse UKIP-leider Nigel Farage heeft een ’zeer productief’ bezoek gebracht aan de pas verkozen Amerikaanse president, Donald Trump. Dat heeft een medewerker van Trump laten weten over het afspraakje tussen de twee, dat plaatsvond in de Trump Tower in New York.

Farage was de eerste Engelse politicus die sinds de Amerikaanse verkiezingen van 8 november op bezoek kwa, bij Trump. Volgens Kellyanne Conway, die de leiding had over Trumps campagne, stelden beide heren elkaars gezelschap op prijs. „Ze hebben het gehad over vrijheid, over winnen en wat dat zoal betekent voor de wereld.”

Farage was enthousiast over het bezoek. „Het was een grote eer om wat tijd te kunnen doorbrengen met Donald Trump. Hij was zeer ontspannen en had veel goede ideeën. Ik ben vol vertrouwen dat hij een goede president zal zijn”, schreef hij bij een kiekje van hem en Trump samen. „Met deze man kunnen we zaken doen”, voegde hij daar even later aan toe. It was a great honour to spend time with @realDonaldTrump. He was relaxed and full of good ideas. I'm confident he will be a good President. pic.twitter.com/kx8cGRHYPQ— Nigel Farage (@Nigel_Farage) November 12, 2016

Beelden van vlak voor de ontmoeting tonen een goedgeluimde Farage die de Trump Tower binnen komt. Wanneer hem gevraagd wordt wat hij in het gebouw komt doen, grapt de UKIP-voorman dat hij gewoon een toerist is.

Trump heeft tijdens zijn campagne al meermaals laten weten geïnspireerd te zijn door het referendum voor de Brexit. Eind juli kozen de Britten voor afsplitsing van de Europese Unie, tegen de verwachting van de opiniepeilers in. Volgens Trump zijn Amerikaanse kiezers net als Britse kiezers gefrustreerd.