Nieuws/Binnenland
1292904
Binnenland

Sinterklaas aangekomen in Amsterdam

AMSTERDAM - Sinterklaas is zondag met zijn roetveegpieten aangekomen in Amsterdam. Burgemeester Eberhard van der Laan ontving de goedheiligman die aanmeerde bij het Scheepvaartmuseum. Daar stapte de sint op zijn paard Amerigo om dwars door de stad richting de Dam te rijden.

Omdat het Leidseplein wegens herinrichting helemaal overhoop ligt, moet Sinterklaas wel een andere route nemen dan normaal. Het is de 78e intocht in de hoofdstad. Het is behoorlijk druk met toeschouwers in de binnenstad. Het openbaar vervoer rijdt hier en daar om, of minder.

Chaos

Op de wegen rond Amsterdam is het inmiddels een flinke chaos vanwege het bezoek van de Sint. De Zeeburgertunnel en de IJtunnel zijn afgesloten. Hierdoor zijn er lange files ontstaan. Ook het openbaar vervoer ondervindt problemen: ook stadsbussen staan vast in de file. Wanneer de tunnels weer opengaan, is nog niet bekend.

Sinterklaas heeft het druk dit weekend. Zaterdag deed hij al tientallen plaatsen in het land aan, en ook zondag staan er veel intochten in zijn agenda. Zoals begin van de middag in Utrecht, waar een vaartocht door de Oude Gracht op stapel staat.