Nieuws/Binnenland
1292910
Binnenland

Nog geen tips na doodschieten Amsterdammer

AMSTERDAM - De politie in Amsterdam is naarstig op zoek naar getuigen van de fatale schietpartij die vrijdagavond in de Ten Katestraat een achttienjarige jongen het leven kostte. Er zijn nog geen tips binnengekomen, meldde de politie zondag.

De politie vraagt vooral getuigen die foto’s hebben gemaakt zich te melden. „We hebben nog helemaal geen beeldmateriaal. Het is heel opvallend dat niemand zich heeft gemeld, want het was heel druk op straat”, aldus een woordvoerster.

De twee mannen van 22 en 24 jaar die lichtgewond raakten bij de schietpartij bij een waterpijpcafé en die zijn aangehouden, zitten nog steeds vast. De twee Amsterdammers zijn aangehouden wegens betrokkenheid bij het schietincident. Hun rol wordt onderzocht.

Over de aanleiding van de schietpartij is niet veel bekend. De verdachte die vrijdagavond kort na de schietpartij werd aangehouden, is weer vrijgelaten. Zijn rol in het schietincident wordt ook nog onderzocht. Volgens de politie lijkt het niet om een afrekening te gaan.