Nieuws/Binnenland
1292962
Binnenland

Twee jongemannen komen om bij auto-ongeluk

Ursem rouwt om Ritchie en Stijn

Plek van crash in Ursem.

Plek van crash in Ursem.

Ursem - Het verdriet is groot in het piepkleine Noord-Hollandse dorp Ursem. Met een vernietigende klap kwam vrijdag een einde aan het leven van Ritchie (22) en Stijn (18). Een derde jongen (18) raakte zwaargewond, toen hun auto naast de weg belandde en tegen twee bomen klapte. „Deze plek is nu voor altijd vervloekt.”

Plek van crash in Ursem.

Plek van crash in Ursem.

Het is vrijdagavond, de elfde van de elfde. In café De Rode Leeuw wordt het carnavalsseizoen afgetrapt, met de keuze voor een nieuwe prins. Bijna het hele dorp is bij elkaar, en het begint net gezellig te worden. Tot ineens het licht aangaat en het nieuws wordt meegedeeld. „Er was gelijk een rotsfeer”, zegt een caféganger die een rode roos neerlegt bij de plek des onheils.

Op De Leet, de toegangsweg naar het dorp – en nog geen paar honderd meter van zijn huis – raakt de 22-jarige Ritchie met zijn auto van de weg. Bij hem in de wagen zitten de 18-jarige Stijn en een derde, eveneens 18-jarige dorpsbewoner. De politie heeft vastgesteld dat Ritchie op het moment voor de crash met vier wielen in de berm reed. Bij de poging om terug op het asfalt te komen, raakt de auto twee bomen aan de andere kant van de weg. Een van de jongens wordt uit de wagen geslingerd.

Paniek

Een traumahelikopter rukt uit, maar kan niets meer voor Stijn en Ritchie betekenen. „Ik zag op zo’n 112-site dat hij om 11 over 11 was uitgevlogen”, zegt een buurvrouw. „Op de elfde van de elfde. Ik dacht dat het ging om een grap van de carnavalsvereniging.” Maar niets was minder waar.

Lees het hele artikel: „Misschien moest hij uitwijken voor een dier” (premium)