1293130
Buitenland

Metaalobjecten uit lucht gevallen in Myanmar

HPAKANT - Een groot cilindervormig metalen voorwerp is donderdag uit de lucht gevallen in een mijngebied in het noorden van Myanmar. Tegelijkertijd viel een kleiner metaalobject door het dak van een huis. Dat meldden verschillende media in Myanmar vrijdag.

De stukken metaal zouden onderdelen kunnen zijn van een Chinese raket, die woensdag werd gelanceerd met aan boord een experimentele satelliet. Het grote metaalstuk, dat een diameter heeft van 1 meter en 4,5 meter lang is, belandde in een modderig gedeelte van het mijngebied. Lokale bewoners zeiden dat ze een luide klap hoorden.

Rond hetzelfde tijdstip viel een metaalstuk van een zo’n 3 bij 12 centimeter met Chinese inscripties door het dak van een huis in de buurt van de mijn. Er vielen geen gewonden.

„Iedereen dacht dat er een kanon was afgegaan, maar toen ik er naar toe liep zag ik dat het om een stuk van een motor ging. Er staken veel koperdraden uit de staart van het onderdeel”, zei een dorpeling tegen de Myanmar Times. Nov 10, 5pm, attached object fell off of the sky at Tin Aung Kyaing mining lot in Hpakant Jade tract. pic.twitter.com/mdMr2fq5rD— FreeKachin (@FreeKachin) 10 november 2016 Unidentified piece of an aircraft, believed to be an engine, falls near Hpakant jade mine | #Myanmar https://t.co/W2im1NOCdh pic.twitter.com/NFRCJiAYM5— The Myanmar Times (@TheMyanmarTimes) 11 november 2016