1293179
Nieuws

Mogelijk ook andere bedrijven getroffen

Gegevens medewerkers Philips op straat

Amsterdam - Gevoelige persoonsgegevens van duizenden Nederlandse Philips-medewerkers liggen op straat. Het bedrijf heeft het pijnlijke lek bevestigd aan De Telegraaf.

Het zou onder meer gaan om adresgegevens, jaaropgaves en burgerservicenummers. Deze werden aangetroffen op Pastebin, een website waarop gebruikers tekstbestanden kunnen delen.

Alleen Nederlanders

Een Philips-woordvoerder stelt dat het waarschijnlijk alleen gaat om gegevens van Nederlanders die in 2010 voor het bedrijf werkzaam waren. „Wij onderzoeken de zaak en hebben de Autoriteit Persoonsgegevens over dit lek ingelicht.”

2000 werknemers

Philips schat dat het gegevens van ongeveer 2000 (voormalige) werknemers betreft. Het bedrijf vermoedt dat het lek niet bij hen ligt maar bij een ’third party service provider’. Dit zou kunnen betekenen dat ook andere bedrijven getroffen zijn.

Hackers

Pastebin, waar de informatie werd aangetroffen, is van de Nederlander Jeroen Vader. Het platform wordt veelvuldig misbruikt door hackers om ontvreemde databases openbaar te maken. De informatie is inmiddels van de site verwijderd.