Nieuws/Buitenland
1293538
Buitenland

’Ik heb op de meest gruwelijke wijze je kat vermoord’

Dierenbeul die kat doodstak stuurt brief: ’Eigen schuld’

Lorian en de gedode kat.

Lorian en de gedode kat.

HERENTALS - Een dierenbeul die een kat van een gezin uit het Belgische Herentals heeft doodgestoken met een riek, vond het nodig om zijn daad toe te lichten in een brief. „Ik heb op de meest gruwelijke wijze je kat vermoord. Je kat was vervelend aan het doen.”

Lorian en de gedode kat.

Lorian en de gedode kat.

Vorige week was Speedy, de kant van het gezin van Kelly Beernaert, opeens spoorloos. „Dat was niet haar gewoonte”, vertelt moeder Kelly aan de Gazet van Antwerpen. Ze woont met haar man Frank en drie van haar vier kinderen in Herentals.

Drie dagen later werd Speedy gevonden door de oudste zoon van het gezin. Hij lag dood in de voortuin van een boerderij in de buurt. „De kat is daar vrijwel zeker door de dader neergelegd, nadat hij ze elders heeft omgebracht. Op de plaats waar ze lag, vonden we geen bloedsporen. Maar toen mijn man het kadaver omdraaide, zag hij dat ze doorboord was met een riek.”

’Eigen schuld jij’

De volgende ochtend vond vader Frank een opvallende brief in de brievenbus. De brief was gericht aan G en L. Dat zijn Gillian (15) en Lorian (17), de twee zonen van het gezin.

In de brief was het volgende te lezen: „Ik heb je kat vermoord. Op de meest gruwelijke wijzen (sic). Je kat was vervelend aan het doen. Ze kwispelde toen ik ze dood had gedaan. Groetjes, Eigen schuld jij.” Dierenbeul stuurt brief: “Ik heb op de meest gruwelijke wijze je kat vermoord” https://t.co/eUPGqvnu4W #gva pic.twitter.com/YSDyG1yLXC— Gazet van Antwerpen (@gva) 10 november 2016