Nieuws/Buitenland
1293649406
Buitenland

Vliegverbod weer verlengd, uitzondering voor schrijnende gevallen

DEN HAAG - Het verbod op vluchten uit Zuid-Afrika, India en landen in Midden- en Zuid-Amerika wordt verlengd tot 1 juni. Het zou op 15 mei aflopen, maar het RIVM adviseert het verbod toch in stand te houden zolang er nog geen quarantaineplicht wordt gehandhaafd. Nu leeft men de quarantaineregels nog te slecht na om het vliegverbod op te heffen.

Specifiek gaat het om vluchten uit India, Zuid-Afrika, Panama, de Dominicaanse Republiek en alle landen in Zuid-Amerika. De vliegverboden naar deze gebieden gelden vanwege de virusmutaties die daar rondgaan.

Wel komt er een uitzondering voor schrijnende gevallen, mensen die vanwege „zwaarwegende familieredenen” naar Nederland willen. Het gaat dan om onder meer het bijwonen van begrafenissen, het bezoeken van terminaal zieke familieleden of het aanwezig zijn bij de bevalling van een eigen kind.

Ook grootouders kunnen voor het bezoek van een pasgeboren kleinkind naar Nederland, mits zij een geboorteakte kunnen tonen aan de luchtvaartmaatschappij. Voor bijvoorbeeld vrachtvluchten en vluchten met medisch personeel aan boord golden al uitzonderingen.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo