Nieuws/Binnenland
1293997
Binnenland

Politieactie in Haags café

DEN HAAG - De politie heeft vanavond een grote inval gedaan in een koffieshop in de Haagse Schilderswijk. Volgens getuigen zijn circa vier aanwezigen in het café aan de Hoefkade gearresteerd, onder wie de mede-eigenaar.

Een speciaal team met honden en kogelwerende vesten viel rond acht uur café Martin Luther King binnen. Alle circa vijftig aanwezigen werden gefouilleerd. De politie zou op zoek zijn geweest naar wapens en drugs. ,,Ik denk dat er zo’n honderd agenten bij de actie betrokken waren”, zegt een bezoeker.

Gedurende de inval, die zo’n drie uur duurde, was de koffieshop met zwarte hekken afgezet. De actie trok veel belangstelling van buurtbewoners, die door aanwezige politieagenten uiteen werden gejaagd.

Omwonenden en ondernemers laten weten de overlast van drugsgebruikers, dealers en hangjongeren in de wijk meer dan zat te zijn. ,,Mooi zo’n inval, maar de echte problemen worden niet aangepakt. Morgen lopen de dealers, die van buiten de wijk komen, hier gewoon nog rond. Dit willen we niet langer voor onze kinderen ”, zegt een omwonende.

Volgens de politie maakt de inval ‘deel uit van een lopend onderzoek’.