Nieuws/Binnenland
1294150
Binnenland

Hennepplantage in grotten Valkenburg

VALKENBURG - De creativiteit van wiethandelaren in hun zoektocht naar veilige kweekplekken lijkt eindeloos. Daar kwam de Limburgse politie dinsdag opnieuw achter. In een verlaten grottencomplex in Valkenburg is een hennepplantage van een kleine duizend planten gevonden. „We vinden plantages op de vreemdste plekken, maar in een grot heb ik het nog niet eerder gezien”, aldus een politiewoordvoerster.

De plantage werd aangetroffen na een tip in de voormalige aquariumgrotten. Dat was ooit een enorme toeristische attractie. Uitgehouwen in de wanden stonden aquaria waarin vele tropische vissen waren te zien. Dar kwamen jaarlijks vele duizenden mensen op af.

In 2014 werd door de dierenbescherming een inval in de grotten gedaan. Daar vonden ze vele dode en verwaarloosde dieren. De eigenaar van de grotten was overleden, waarna niemand nog naar de vissen omkeek. Sindsdien stond het grottencomplex leeg en dat lieten de hennepkwekers zich blijkbaar geen twee keer zeggen. De wietplanten zijn afgevoerd, maar er is niemand opgepakt.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop