Nieuws
1294153
Nieuws

Praat Mee

'Niet vaccineren? Geen kinderdagverblijf!'

Er is de laatste weken nogal wat te doen geweest over ouders die hun kinderen niet vaccineren. Vanuit geloofsovertuiging, maar ook na eigen onderzoek. Inmiddels gaan er steeds meer stemmen op dat niet-gevaccineerde kinderen dan ook geweigerd moeten kunnen worden op kinderdagverblijven. Wat vind jij?

Wanneer een kind een besmettelijke ziekte heeft, dan mag het even niet op het kinderdagverblijf komen. Logisch, zo zal iedereen vinden, je zit er immers niet op te wachten dat andere kinderen worden aangestoken. Maar wanneer een kind zonder enige vorm van inentingen bij een kinderdagverblijf wordt aangemeld, dan mag er niet geweigerd worden. Moet dat veranderen? 

Het komt écht voor

Kinderen die nog niet alle vaccinaties hebben gehad, zoals de allerkleinsten op een kinderdagverblijf, lopen het risico dat ze door niet-ingeënte kinderen tóch een ziekte oplopen. En daarmee is het veilige kinderdagverblijf voor sommige kinderen dus helemaal niet zo veilig. Wij brachten onlangs nog het verhaal van onze collega Nicole, die haar zoontje in 2014 bijna verloor bij een mazelenuitbraak. Wat vind jij? Lees hier verder over vaccineren en reageer!