Nieuws/Binnenland
1294178
Binnenland

Zoektocht naar jonge kickbokser in Best

Vrienden vermiste Marc belonen gouden tip

VELDHOVEN - Vrienden van de vermiste Marc de Bonte loven een beloning van 3500 euro uit voor de gouden tip die naar hun vriend leidt. Ondertussen zijn de hulpdiensten in Best met sonarboten op zoek naar de 26-jarige kickbokser uit Turnhout.

De jonge Belg verdween in de nacht van vrijdag op zaterdag toen hij onderweg was naar zijn vriendin in Best. Hoewel zijn vriendin ’s nachts nog een berichtje op haar mobiel ontving, is het sindsdien stil. Wel werd zijn auto afgelopen zondag gevonden aan de Wilhelminakanaalstraat in Best, de woonplaats van zijn vriendin.

De Bonte werkte sinds kort als personal trainer bij sportschool Training Uni in Bladel. Ook was hij student aan de Hogeschool voor Lichamelijke opvoeding, staat te lezen in de biografie op zijn website.

Jeroen Swaanen uit Veldhoven zag zijn goede vriend vrijdagavond voor het laatst tijdens een training. De plotselinge verdwijning is voor hem een compleet raadsel. „We staan perplex. Het is zo’n vreemd verhaal, dit voelt helemaal niet goed”, zegt hij tegen Omroep Brabant. „Hij was vrolijk en zat lekker in z’n vel. Hij was blij met z’n vriendin en hond, had zin in de wedstrijden die in het verschiet lagen. Niets wees erop dat hij depressief was.”

Swaanen looft 2500 euro uit om Marc te vinden. Een andere vriend heeft dat bedrag inmiddels verhoogd tot 3500 euro. „Al kost het me 10.000 euro, als Marc daarmee morgen terugkomt, is geen bedrag te hoog.”