Nieuws
1294197
Nieuws

Mass Effect verschijnt iets later

BioWare heeft tijdens de speciale N7-dag bekendgemaakt dat Mass Effect: Andromeda niet begin 2017 zal verschijnen, maar in het voorjaar. Verder heeft de ontwikkelaar een uitgebreidere trailer vrijgegeven van de nieuwe game.

In Mass Effect: Andromeda maken vijf grote ruimtescheep een lange reis naar het sterrenstelsel van Andromeda. De verschillende rassen die de enkele reis maken, worden 600 jaar in cryoslaap gebracht. De start van de reis vindt plaats tussen Mass Effect 2 en 3. De door jouw gekozen einde van de trilogie is dus niet van invloed op Mass Effect: Andromeda.

Onder de passagiers bevinden zich N7-soldaat Alec Ryder, ingesproken door Clancy Brown, en de tweeling Scott (Tom Taylorson) en Sarah Ryder (Fryda Wolff). Als speler mag je zelf kiezen om te spelen met de broer of zus. Hij of zij wordt de nieuwe Pathfinder met als taak de nieuwe werelden te ontdekken.

De lange reis heeft als doel om een veilige nieuwe planeet te vinden, maar de trailer laat zien dat vrede de reizigers niet staat te wachten als ze wakker worden uit hun lange slaap. We krijgen alvast een voorproefje van een nieuw ras, die niet de beste bedoelingen blijkt te hebben.

BioWare heeft verder bekendgemaakt dat de loyaliteitsmissies van Mass Effect 2, waarmee de band versterkt wordt tussen de hoofrolspeler en de teamleden, een comeback maken in de nieuwe game. Het klassensysteem uit de eerdere gamers verdwijnt echter. Spelers kunnen aan de hand van de skill tree zelf bepalen in welke vaardigheden men zich specialiseert. Wie deel wil nemen aan de multiplayerbèta, kan zich hier alvast aanmelden.

Bij de lancering van Mass Effect: Andromeda verschijnt ook de Nomad Collector’s Bundle. Deze bevat de Nomad, het nieuwe voertuig in de game. Er zijn twee varianten. De duurste bundel van £199 bevat een radiografische bestuurbare wagen, die via een app te besturen is. Voor £99 krijg je een schaalmodel van de Nomad. De game wordt los verkocht.

Wie nogmaals van de vorige games wil genieten, kan daarvoor terecht op de Xbox One. Mass Effect 1 tot en met 3 zijn nu backwards compatible op Microsoft’s console.

Mass Effect 1, 2 and 3 are now playable on Xbox One via backward compatibility #N7Day pic.twitter.com/vn2MjRHjxC— Xbox UK (@xboxuk) 7 november 2016