Nieuws
1294219
Nieuws

In het nieuws

Professor Fashion Theory: 'Het is belangrijk om je goed te kleden'

Hillary Clinton schittert in de aanloop van de Amerikaanse verkiezingen in bonte power suits, Angela Merkel kun je uittekenen in een zwarte broek en gekleurd jasje. En Michelle Obama, die ziet eruit om door een ringetje te halen. Hulde.

Maar goed, dat telt niet, want zij is immers 'vrouw van'. Plus, zo hoorden we op de burelen: 'Die heeft de hele dag tijd om daarover na te denken, dus dat is niet eerlijk'.

Hillary, wiens hooggesloten Mao-jasjes en bijpassende broeken inmiddels iconische status hebben bereikt, strijdt om het presidentschap van de Verenigde Staten. Wie niet beter zou weten, zou denken dat ze in de running is voor stijlicoon van het jaar. Op de Amerikaanse websites van Harper's Bazar en Vogue wordt haar kledingstijl tot in detail geanalyseerd en becommentarieerd.

Dat zijn modetitels, maar ook bij de ernstigere media wordt serieus bericht over wat Hillary draagt. Zo kopt de Huffington Post: 'Drop everything: Hillary Clinton wore something other than a pantsuit', om aan te geven dat het een wonder is dat ze in iets anders dan haar gebruikelijke broekpak ten tonele verscheen. En in de Washington Post, toch een gerespecteerde krant, wordt Hillary Clinton aangemerkt als stijlicoon voor grote ontwerpers die zelfs hun collecties op haar zouden hebben gebaseerd.

Clinton als model

De presidentskandidate fungeerde ook als inspiratiebron voor sportmerk Reebok, die een speciale kledinglijn voor Hillary Clinton ontwierp, genaamd POTUS, naar de afkorting van President of the United States. Het is een lijn die bestaat uit drie power outfits die comfortabel zitten en 'geschikt zijn om topprestaties neer te zetten'. Lees hier verder: 'Dankzij feministen en theoretici zijn de grootste verschillen tussen mannen en vrouwen wat verzacht'