Nieuws/Binnenland
1294220
Binnenland

Arrestatie in coldcasezaak Rose Sulaiman

DEN HAAG - Het coldcaseteam van de politie heeft dinsdag een 46-jarige man uit Benthuizen aangehouden in verband met de dood van zijn echtgenote Rose Sulaiman. De Maleisische vrouw, die met haar Nederlandse echtgenoot en hun zoontje in Thailand woonde, verdween in 2007. Een jaar later werd het lichaam van de destijds 26-jarige vrouw in een beerput naast haar huis gevonden.

De aanhouding volgde op het verzoek van de Thaise autoriteiten, meldde de Haagse politie dinsdag. De man uit Benthuizen verliet met zijn zoon Thailand eind 2007, na de plotselinge verdwijning van zijn vrouw. Ze gingen in Nederland wonen.

Afgelopen voorjaar reisde het coldcaseteam af naar Thailand en Maleisië, waar eind mei de stoffelijke resten van het slachtoffer werden opgegraven. Deze zijn onderzocht door een team van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) en het Maleisische Forensisch Instituut.

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries heeft regelmatig aandacht besteed aan de zaak. In 2012 maakte hij onder meer een extra lange uitzending over de dood van Rose.