Nieuws

Records voor Wall Street

Beurzen op Wall Street zijn dinsdagavond met records gesloten. De S&P500 kwam bij de grens van 2600 punten. Technologieaandelen, olieprijzen en meevallende bedrijvencijfers gaven veel steun.

Redactie DFT

Goldman Sachs meldde voor volgend jaar forse groei te zien. Volgens de zakenbank zal de S&P500 met 14% stijgen. Dat stutte de beurzen op Wall Street in de middag.

De Dow sloot met 0,7% winst, net als de bredere S&P 500, terwijl de Nasdaq de handel uitging met 1,1%.

Apple stond bij het slot 1,8% hoger, Google en Microsoft wonnen 1,5%. General Electric zette de daling voort met 1,2% verlies.

Ruwe olie stond in New York op $57,20 per vat met 1,2% stijging, goud won 0,6%, zilver 1%.

Meer groei

De index voor Amerikaanse huizenprijzen toonden 2% toename over oktober vergeleken met vorig jaar. Dat was boven vewachting van analisten. De teruggang in oktober vanwege het orkaangeweld versterkte een chronisch tekort aan huizen.

Volgens Goldman Sachs gaat het Amerikaanse werkloosheidspercentage naar het laagste punt sinds 1969.

De Chicago Fed National Activity Index toonde voor de maand oktober opgelopen rendementen, van 0,34 naar 0,65 over oktober. Deze indexstand duidt op groei, bovendien boven het historisch gemiddelde.

De markt reageerde maandag nog nauwelijks op het bericht dat Federal Reserve-voorzitter na deze termijn niet terugkeert in een rol als gouverneur.

Wisselende resultaten

Chinese bedrijven die deels genoteerd staan in de Verenigde Staten verloren terrein na aanscherping in China van regels voor beursondernemingen. Online lener Qudian zakte met 20%, PPDAI Group verloor 18%, Jinapu Technologiy 9,5% en China Rapid Finace zakte met 13%.

Dollar Tree verhoogde zijn outlook voor de rest van dit jaar. De winkelketen heeft in het derde kwartaal beter dan verwacht gepresteerd.

Producent Lowe’s kwam met goede bedrijfscijfers, het verraste met zijn nettowinst de verwachtingen van analisten. Futures reageerden ook op het aangekondigde vertrek van zijn coo.

Signet Jewelers daarentegen verloren in het luxe segment terrein: de gepresenteerde resultaten misten de verwachtingen ruim. Ook DWS zag de winst en omzet onder verwachting eindigen over het derde kwartaal.

Lees meer over