Nieuws/Buitenland
1295752063
Buitenland

Hoofdstad Noord-Korea in lockdown om 'luchtwegaandoeningen'

De Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un

De Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un

PYONGYANG - Autoriteiten in de Noord-Koreaanse hoofdstad Pyongyang hebben een vijfdaagse lockdown afgekondigd in reactie op toenemende gevallen van een niet-gespecificeerde luchtwegaandoening. Dat meldt het in Zuid-Korea gevestigde NK News op basis van een regeringsverklaring, waarin geen gewag wordt gemaakt van covid-19. Inwoners van de stad moeten tot het einde van zondag thuisblijven en zich meerdere keren per dag aan temperatuurcontroles onderwerpen.

De Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un

De Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un

Dinsdag meldde NK News al dat inwoners van Pyongyang goederen leken in te slaan in afwachting van strengere maatregelen. Het is onduidelijk of andere delen van het land nieuwe lockdowns opgelegd hebben gekregen.

Noord-Korea erkende vorig jaar zijn eerste covid-19-uitbraak, die het in in augustus zou hebben overwonnen. Hoeveel mensen destijds corona opliepen, heeft het land nooit bekendgemaakt, volgens waarnemers omdat het niet over de middelen beschikte om wijdverbreide testen uit te voeren. In plaats daarvan rapporteerde het dagelijkse aantallen patiënten met koorts, een aantal dat opliep tot ongeveer 4,77 miljoen, op een bevolking van ongeveer 25 miljoen.