Nieuws/Buitenland
1296206
Buitenland

Mannen protesteren in minirok in Indonesië

JAKARTA - De mannelijke actiegroep New Men's Alliance protesteert in Indonesië tegen de manier waarop hun seksegenoten over vrouwen denken en hen behandelen. De groep is opgericht om mannen bewust te maken van hun ideeën over vrouwen. En omdat het adagium maar al te vaak luidt dat vrouwen in minirok erom vragen verkracht te worden, dragen de mannen tijdens hun protesten een minirok.

Want het geweld in Indonesië lijkt toe te nemen. Uit cijfers van het Nationaal comité van geweld tegen vrouwen blijkt dat er in 2015 ruim 300.000 gevallen werden gerapporteerd van huiselijk en/of seksueel geweld, tegen ruim 100.000 in 2010.

Geweld tegen vrouwen kwam in Indonesië eerder dit jaar ook weer in het nieuws toen een schoolmeisje na een groepsverkrachting vermoord werd. De overheid kwam daarop met zwaardere straffen, zoals chemische castratie en de doodstraf. Maar in juli bleek uit een onderzoek dat 90 procent van de vrouwen in Indonesië geen aangifte doet na seksueel geweld. Aan het stigma rond geweld tegen vrouwen wil de actiegroep New Men's Alliance met hun acties een einde maken.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop