Nieuws/Binnenland

’Fiscale maatregels wél belangrijk voor vestigingsklimaat’

Door Parlementaire redactie

Minister Wopke Hoekstra

Minister Wopke Hoekstra

ANP

Den Haag - Minister Hoekstra van Financiën blijft erbij dat ook de fiscale regelingen van Nederland belangrijk zijn voor het vestigingsklimaat. Dat zegt hij in reactie op het stuk in de Telegraaf dinsdag dat ons land ook zonder alle belastingmaatregelen zoals het schrappen van de dividendbelasting al heel aantrekkelijk is voor bedrijven.

Minister Wopke Hoekstra

Minister Wopke Hoekstra

ANP

„Nederland is een land dat heel veel te bieden heeft”, zei Hoekstra dinsdag bij RTL Z. „Dat komt én door het economisch pakket én door de fiscaliteit.” Volgens hem is het dus niet zo dat eigenlijk andere zaken dan fiscale maatregelen doorslaggevend zijn voor bedrijven. „Mijn indruk is echt een ander.”

Uit een rondgang van deze krant bleek dinsdag dat Nederland het beste vestigingsklimaat heeft binnen de Europese Unie. Maar volgens hoogleraar Kavelaars van de Erasmus Universiteit wegen bedrijven het belastingklimaat maar voor 10 tot 20 procent mee in het besluit om te investeren in een bepaald land.

Volgens een internationaal onderzoek scoort Nederland vooral hoog als het gaat om ’kwaliteit van leven’, de digitale en logistieke infrastructuur en het opleidingsniveau van werknemers.

Lees meer over