Nieuws/Buitenland
1297729602
Buitenland

Lesbisch koppel ontdekt dat ze misschien zussen zijn: ’Verkeerd om samen te blijven?’

Toronto - Een lesbisch koppel - dat heel erg op elkaar lijkt - heeft op TikTok een bijzonder verhaal verteld. De twee vrouwen zijn namelijk al een tijdje samen maar denken dat ze eigenlijk misschien halfzussen zijn. Toch overwegen ze om samen te blijven als ze familie blijken, wat voor gemengde reacties zorgt op sociale media.

Carley Gonschior en Mercedes Stewart, uit Canada, daten al twee jaar en runnen het OnlyFans-account @notyouraveragesister. Ze deelden op TikTok hun bizarre ontdekking: ze denken dezelfde vader te delen. „Wanneer je na twee jaar daten ontdekt dat onze moeders allebei met dezelfde man hebben geslapen”, schreven ze bij de video die inmiddels viraal is gegaan en al meer dan 6,9 miljoen keer bekeken is. „Moeten we een dna-test doen”, vroegen ze in de caption aan hun volgers.

Duizenden mensen hebben intussen al gereageerd op de video en hun mening gegeven. Velen vinden dat Carley en Mercedes inderdaad erg op elkaar lijken. „Dat zou inderdaad kunnen verklaren waarom jullie net zussen lijken”, schreef een volger. Iets wat vele anderen ook vonden: „Ik dacht altijd al dat jullie zussen waren.” Toen iemand hen aanraadde om een dna-test te doen, antwoordden ze dat ze „bang zijn.”

Maar er zijn natuurlijk ook sceptici die moeite hebben met het geloven van dit opmerkelijk verhaal. „Ik heb het gevoel dat dit een grap is, maar jullie lijken echt wel op elkaar”, klinkt het onder andere.

Tekst gaat verder onder de video.

Dna-test

Het verhaal ontketende ook een ander debat: de vraag of ze dan samen kunnen blijven als het blijkt dat ze halfzussen zijn. „Ik zou het persoonlijk niet doen. Maar als de liefde echt is en het iets is waar je voorbij kan kijken, dan kan je eraan werken”, schreef iemand. „Ze kunnen zich niet voortplanten, dus is het niet schadelijk voor het kind mochten ze kiezen een kind te krijgen. Ik zie er persoonlijk niets verkeerd in, zeker omdat ze het niet op voorhand wisten”, schrijft iemand anders.

In een volgende video vertelden beide dames dat ze intussen een dna-test hebben besteld en wachten op de levering. Maar ze gaven ook aan bang te zijn over de onnauwkeurigheid van de test als ze vooraf kussen. De test gebeurt namelijk aan de hand van het speeksel. „Als we kussen voor we de test doen, beïnvloedt dat dan de dna-resultaten omdat ons speeksel in elkaars mond zit”, vroegen ze zich hardop af.