Nieuws/Binnenland
1298219453
Binnenland

Overvallers Zahavi kwamen op de fiets

AMSTERDAM - In Opsporing Verzocht gaf de politie dinsdagavond een nieuw opvallend detail rond de brute overval van PSV-voetballer Eran Zahavi. De twee daders kwamen ieder op een eigen fiets bij de woning aan en zijn daar mogelijk ook weer op vertrokken.

Afgelopen zondag werden de vrouw en kinderen van de spits overvallen in hun huis aan de Arenborg in de Amsterdamse wijk Buitenveldert. Daarbij werd tape over hun mond gedaan en werd zijn vrouw bedreigd met een vuurwapen.

Zahavi was op dat moment onderweg met de spelersbus van PSV naar de wedstrijd tegen Willem II in Tilburg. De twee overvallers gingen er met verschillende persoonlijke eigendommen en contant geld vandoor en lieten de vrouw en kinderen, waarvan de oudste pas 8 jaar is, hulpeloos achter.

In Opsporing Verzocht werd de overval dinsdagavond kort besproken. Naast het opmerkelijke detail van de fietsen, gaf de politie ook een omschrijving van de twee daders: de eerste heeft een donkere huidskleur, was ongeschoren, tussen de 1,65 en 1,70 lang en droeg een polo met TNT-logo en zwarte jas. Hij deed zich voor als postbezorger.

Zijn handlanger is lichtgetint, heeft zwarte krullen en is van ongeveer dezelfde lengte. Hij droeg een lichtblauw medisch mondkapje en een olijfgroene jas. Beide daders zijn rond de twintig jaar oud.

De politie hoopt dat er mensen zijn die het tweetal hebben gezien en roept mensen uit de omgeving op eventuele camerabeelden te bewaren.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo