1298246
Binnenland

Politie slaat vuurwerk verkeerd op

Agenten nemen vuurwerk in beslag.

Agenten nemen vuurwerk in beslag.

De politie slaat zwaar illegaal vuurwerk dat in beslag is genomen verkeerd op. Het vuurwerk ligt vaak in kasten die niet aan de eisen voldoen en agenten zijn niet genoeg geschoold. Omroep Brabant meldt dat na onderzoek.

Agenten nemen vuurwerk in beslag.

Agenten nemen vuurwerk in beslag.

De regionale zender baseert zich op interne stukken. „Vooral het tijdelijk veilig bergen van het zwaardere, illegale vuurwerk is een voortdurende zorg en vraagt om forse investeringen en een gedegen opslagsysteem”, staat erin.

Handelaar heeft bewijs

Ook een veroordeelde handelaar zegt dat de politie zijn in beslag genomen vuurwerk verkeerd heeft bewaard. „Ik heb documenten van politie en gemeente waarin staat dat het naar het bureau Mijkenbroek is gebracht. Het ging om massa explosieven dus categorie 1.1. Die mogen daar helemaal niet opgeslagen worden”, zegt de man uit Breda, die negen maanden in de gevangenis heeft gezeten.

„Ze zeggen dat als je zwaar illegaal vuurwerk thuis hebt liggen dat het levensgevaarlijk is, maar zelf hebben ze er honderden stuks liggen op een locatie waar dat niet mag.”