Nieuws/Binnenland
1298373
Binnenland

Jaaroverzicht mei

Telegraaf.nl blikt terug op het bewogen jaar 2016. Vandaag is het de beurt aan de maand mei, waarin Max Verstappen een historische prestatie neerzet, zich drama’s afspelen met Nederlanders in de Himalaya en heel Nederland praat over Q-music-dj Mattie Valk.

Tweeling Mattie Valk blijkt niet van hem te zijn

Alles deelt Q-music-dj Mattie Valk over zijn babygeluk met zijn luisteraars. De schok is dan ook groot als blijkt dat de tweeling Vesper en Bo niet van hem maar van een andere vader blijken te zijn. Valk neemt even afstand van de radio en aan zijn relatie komt een einde. Lees meer.

PSV pakt de titel na uitglijer Ajax

Een bizarre ontknoping in de Eredivisie. Ajax weet niet te winnen van de Graafschap waardoor PSV er dankzij een 3-1-zege tegen Zwolle voor het tweede jaar op rij vandoor kan gaan met de landstitel. Na twee jaar zonder kampioenschap kondigt Ajax-coach Frank de Boer zijn vertrek aan. Lees meer.

Toestel EgyptAir stort in zee

Een passagiersvliegtuig van de Egyptische vliegtuigmaatschappij EgyptAir onderweg van Parijs naar Caïro stort in de Middellandse Zee. Alle 66 inzittenden komen om. Later worden brokstukken gevonden die aantonen dat er brand is ontstaan bij de cockpit. Of dit het gevolg was van een aanslag blijft echter onduidelijk. Lees meer.

Butler plukt gasten Huis ter Duin

De butler heeft het dit keer echt gedaan. Gasten van het prestigieuze Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk blijken afgelopen jaren voor vele honderdduizenden euro’s bestolen door de persoonlijk assistent van de hoteleigenaar. Hij vervangt de kostbare sieraden met nepexemplaren en leeft een luxeleventje van de buit. Lees meer.

Dopingonthullingen Russen bom onder Spelen

Tientallen Russische sporters werden sinds de herfst van 2013 met hulp van de Russische geheime dienst FSE vakkundig geprepareerd, blijkt uit een nieuw rapport. Doel was om als gastland eindelijk de Verenigde Staten naar de kroon te steken in het medailleklassement. De onthullingen hebben grote gevolgen voor de Spelen in Rio. De hele atletiekploeg en de gewichtsheffers worden geschorst. Lees meer.

Max Verstappen schrijft geschiedenis

In de eerste race na zijn overstap naar het grote Red Bull-team pakt Max Verstappen meteen de winst. Naast de eerste Nederlander is hij met zijn 18 jaar en 228 dagen ook de jongste Grand Prix-winnaar ooit. Een ongekende prestatie die een enorme ’Maxmania’ losmaakt in Nederland. Lees meer.

Drama’s in Himalaya

Twee drama’s met Nederlandse bergbeklimmers kort na elkaar in de Himalaya. De 35-jarige Eric Arnold overlijdt op de Mount Everest door hoogteziekte. Nog geen week later verdwijnt de Amsterdammer Christiaan Wilson spoorloos na een beklimming van de Dhaulagiri. Bij een zoekactie wordt alleen een stukje helm teruggevonden. Lees meer.

De meest gelezen berichten van mei:

1. Tweeling Mattie blijkt niet van hem te zijn

2. Max Verstappen wint F1 GP Spanje

3. Zwanger… UIT LIEFDE VOOR MATTIE?

4. Gejuich voor geniale Douwe Bob

5. Ophef om feestende Mark Rutte bij de Toppers

6. Leeuwen in dierentuin vallen bezoeker aan

7. Foto douchende vader en ziek zoontje zorgt voor storm van kritiek

8. Manchester ontslaat Van Gaal

9. Oekraïne winnaar Eurovisie Songfestival

10. Gorilla gooit peuter rond in dierentuin

Bestel nu het Telegraaf jaarboek 2016!

Bekijk hier de andere maandoverzichten