Nieuws
1298724
Nieuws

Lezerscolumn

Arno en Jay-Jay verloren een kindje, maar hervonden elkaar

Hoe grillig het leven soms kan zijn, weten Arno Smit en zijn verloofde Jay-Jay maar al te goed. In een jaar tijd stond hun leven volledig op z'n kop, verloren ze een kindje, hervonden ze elkaar en mochten ze - na alle ups en downs -  onlangs nieuw leven verwelkomen in hun wereld. Het aangrijpende verslag van een bewogen jaar...

“Hoe groot is de kans dat je ernaast zit,” vraag ik aan de gynaecoloog. Hij schudt zijn hoofd en legt nog een keer uit dat er geen twijfel over bestaat. “Haal het dan zo snel mogelijk weg”, mengt Jay-Jay zich in het gesprek. Weer schudt hij zijn hoofd en houdt zijn ogen op het bureau gericht. Ook dat kan niet. Aan abortus zit een wettelijke bedenktijd van 4 dagen en dan nu ook de feestdagen. Hij kan hier niet onderuit.

Wij, wij komen er samen wel uit

Dit speelde zich af vorige jaar december, we hadden net het goede nieuws van de komst van de baby gedeeld op kerstavond. Het zou de eerste telg worden van een nieuwe generatie. We hieven het glas in onwetendheid dat de kleine aan een ernstige skeletafwijking leed.

Dagen hierna zou dit naar boven komen bij een echo. Nu een jaar later denk ik terug aan die lange periode rond oud en nieuw, eindeloos liep ik met Jay-Jay door de straten van Amsterdam. We zaten op de groene bankjes aan de grachten kijkende naar de damp die over het water een mysterieuze gloed gaf. “We komen er samen wel uit”, werd ons mantra.

'We namen afscheid van het levenloze poppetje', het hele verhaal vind je op VROUW.nl.