Nieuws
1298757
Nieuws

VROUW magazine

Voormalig Miss Nederland: 'Ik was speciaal in de ogen van Trump'

Kim Kötter (34) heeft, als voormalig Miss Nederland, samengewerkt met Donald Trump, de aankomende president van de Verenigde Staten. 

"Ik leerde Trump kennen toen ik op mijn 19e meedeed aan Miss Universe, waarvan hij de grote baas was. Het was een indrukwekkende eerste ontmoeting. Hij is groot en charismatisch, straalt echt macht uit. Het viel hem op dat ik veel ambities had en in 2009 vroeg hij of ik Miss Universe Duitsland en Nederland wilde organiseren. Sindsdien zag ik 'm ieder jaar."

Shockeren

"Ik was speciaal in zijn ogen omdat ik een oude miss uit zijn 'stal' was en twee landen onder mijn hoede had. Ik vond hem grappig, kon met hem 'grappen en grollen'. Ik had nooit gedoe met hem, maar we zaten toen ook op één lijn." 

"Want Trump heeft wel voorkeur: hij vindt je aardig of niet. Oude missen die hem of de organisatie afkraakten, hadden een probleem. Hij is totaal niet tactisch, hield van shockeren door een gekke of nare opmerking te maken die hij daarna als grapje afdeed."

Onzedelijk betast

"Sommige missen beweerden tijdens de verkiezingscampagne dat hij meisjes onzedelijk had betast. Ik zeg niet dat het niet is gebeurd, maar ik heb het nooit gezien. Hoewel in Nederland Trump totaal niet serieus werd genomen als presidentskandidaat, was dat in Amerika, waar mijn vriend Jaap en ik vaak komen voor werk, wel anders."

 

Lees het hele verhaal van Kim Kötter op VROUW.nl: 'Trump had me tien keer achter elkaar gebeld'