Nieuws
1298758
Nieuws

VROUW Magazine

Marieke verloor baan bij V&D: 'We probeerden moed erin te houden'

Marieke van Loon (42), single moeder van twee zoons (15 en 12), vertelt over het verlies van haar baan bij V&D toen het doek voor het warenhuis definitief viel.

"V&D voelde als 'mijn' winkel. Als er een stofje op de grond lag, bukte ik om het op te rapen. Ik had me opgewerkt van parttime etaleur tot eindverantwoordelijke voor de hele winkelpresentatie: acties, etalages. Ik was zo trots dat ik dit had bereikt nadat mijn huwelijk - waarin ik nauwelijks had hoeven werken - stukliep. Toen ik mijn baan verloor, raakte ik ook mijn trots kwijt."

Afscheid nemen 

"Het ging natuurlijk al lang niet goed met het bedrijf, maar als werknemers hoorden we alles altijd als laatste. En er werden prachtige plannen gepresenteerd, wat weer hoop gaf. Ondertussen ging de sfeer in de winkel achteruit. Er mochten geen cadeaukaarten meer worden verkocht, klanten gingen vragen stellen. Het voelde alsof er iemand doodging. Op oudejaarsavond kregen we te horen dat we failliet waren, maar dat er kans was op een doorstart. Dus gingen we op 2 januari 'gewoon' weer open." 

"We probeerden de moed erin te houden. Zelfs bij het afscheid op 17 februari hadden we nog hoop. De bedrijfsleider vroeg of ik iets lekkers wilde regelen. La Place was al dicht, dus heb ik ergens worstenbroodjes gehaald van de laatste centen uit de 'feestpot'. Iedereen was emotioneel. Zelfs de bedrijfsleider zei 'Je kunt niet altijd een tijger zijn', en brak."

Lees het interview met Marieke verder op VROUW.nl: 'Dat was de grootste schok. Wat nu?'